Krämig pasta med kyckling och sockerärtor


Om man byter ut olivoljan mot 1 msk kokosolja så blir det lite tai-smak på denna pastarätt.
Detta behövs till 4 portioner:
- 400 g pasta av valfri sort
- 300 g kycklingflié tunnskivad
- 0,5 msk olivolja eller 1 msk kokosolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svarpeppar
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 100 g cocktailtomater
- 0,5 kruka basilika
- 100 g sockerärter
- 70 g babyspenat
- Färst finriven parmesanost, till servering
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingen i strimlor.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om.
- Pressa i vitlöken och salta och peppra.
- Häll i vatten och grädde och rör om. Låt småputtra ca 5 min.
- Dela tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar.
- Tillsätt basilika och alla grönsaker i såsen och vänd ner den nykokta pastan i stekpannan eller tvärtom.
- Servera med lite riven parmesan på toppen.