Mördegskakor med nougat

 
 
Arvids nya favoritkakor.
Degen blir ganska lös och man vill därför hälla i extra mjöl, men då blir inte kakorna så möra.
Ha mjöliga händer när du rullar bollarna istället.
 
Detta behövs till 30 kakor:
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g nougat till garnering
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker lite poröst.
  3. Rör ner äggulan.
  4. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl.
  5. Arbeta samman allt till en deg.
  6. Rulla små bollar av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt.
  7. Gör en liten fördjupning i mitten på kakan med tummen.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter,
  9. Dela under tiden nougaten i små bitar, lika många som kakorna.
  10. När kakorna är färdiggräddade lägg nougatbiten på toppen på kakan.
  11. Vänta ca 5 minuter och "bred" sedan ut nougaten något över kakan med en kniv eller liten sked.
 

Kommentera här: