Mördegskakor med nougat
Arvids nya favoritkakor.
Degen blir ganska lös och man vill därför hälla i extra mjöl, men då blir inte kakorna så möra.
Ha mjöliga händer när du rullar bollarna istället.
Detta behövs till 30 kakor:
- 150 g rumstempererat smör
- 1 dl florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 50 g nougat till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker lite poröst.
- Rör ner äggulan.
- Tillsätt potatismjöl och vetemjöl.
- Arbeta samman allt till en deg.
- Rulla små bollar av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt.
- Gör en liten fördjupning i mitten på kakan med tummen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter,
- Dela under tiden nougaten i små bitar, lika många som kakorna.
- När kakorna är färdiggräddade lägg nougatbiten på toppen på kakan.
- Vänta ca 5 minuter och "bred" sedan ut nougaten något över kakan med en kniv eller liten sked.