Smörstekt torskrygg med bacon och dill

 
Torsk och bacon är en väldigt god kombo!
Serveras med ett gott potatismos gärna kryddat med lite färsk dill.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 4 bitar torskrygg
  • 1 scharlottenlök
  • 1 paket bacon
  • smör
  • salt
  • citronpeppar
  • klippt färsk dill

Gör så här:
  1. Börja med att förbereda moset (skala och koka potatis) eftersom det är det som tar längst tid.
  2. Knaperstek bacon. Jag steker hela skivor och "smular/delar" sedan baconen. tycker det går fortare än att skära eller klippa bacon i bitar och sedan steka. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper på när de är färdigstekta.
  3. Finhacka löken.
  4. Salta och peppra fisken och stek den i rikligt med smör. 
  5. Ös gärna fisken med smör under tiden den steks.
  6. När fisken är klar, lägg upp den i en uppläggningsform.
  7. Stek scharlottenlöken mjuk. Smula i baconen i löken.
  8. Fördela lök- & baconblandningen över fisken. Häll det smör som finns kvar i pannan över fisken.
  9. Toppa med färsk hackad dill.
  10. Gör klart potatismoset och servera.
Bon apetit!
 
 
 

Kommentera här: