Smörstekt torskrygg med bacon och dill


Torsk och bacon är en väldigt god kombo!
Serveras med ett gott potatismos gärna kryddat med lite färsk dill.
Detta behövs till 4 portioner:
- 4 bitar torskrygg
- 1 scharlottenlök
- 1 paket bacon
- smör
- salt
- citronpeppar
- klippt färsk dill
Gör så här:
- Börja med att förbereda moset (skala och koka potatis) eftersom det är det som tar längst tid.
- Knaperstek bacon. Jag steker hela skivor och "smular/delar" sedan baconen. tycker det går fortare än att skära eller klippa bacon i bitar och sedan steka. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper på när de är färdigstekta.
- Finhacka löken.
- Salta och peppra fisken och stek den i rikligt med smör.
- Ös gärna fisken med smör under tiden den steks.
- När fisken är klar, lägg upp den i en uppläggningsform.
- Stek scharlottenlöken mjuk. Smula i baconen i löken.
- Fördela lök- & baconblandningen över fisken. Häll det smör som finns kvar i pannan över fisken.
- Toppa med färsk hackad dill.
- Gör klart potatismoset och servera.
Bon apetit!