Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt

 
Jättegoda biffar som serveras med en fräsch sallad. 
Receptet kommer från Jennie Walldén.
 
Ingredienser
Zucchinibiffar:
  • 3 zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olivolja
Citronyoghurt:
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, riven zest och saft
  • 1 msk honung
  • salt
Äppelsallad:
  • 200 g babyspenat
  • 1 äpple
  • 0,5 dl rostade mandelflisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
Gör så här:
  1. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över.
  2. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
  3. Riv vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
  6. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  7. Skär äpplet i tunna skivor.
  8. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra.
  9. Vänd runt och toppa med rostad mandel.
  10. Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.

Kommentera här: