Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt
Jättegoda biffar som serveras med en fräsch sallad.
Receptet kommer från Jennie Walldén.
Ingredienser
Zucchinibiffar:
- 3 zucchini
- 1 klyfta vitlök
- 3 ägg
- 150 g parmesanost, riven
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd
- olivolja
Citronyoghurt:
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 citron, riven zest och saft
- 1 msk honung
- salt
Äppelsallad:
- 200 g babyspenat
- 1 äpple
- 0,5 dl rostade mandelflisor
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
Gör så här:
- Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över.
- Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur zucchinin.
- Riv vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
- Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
- Skär äpplet i tunna skivor.
- Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja, vinäger, salta och peppra.
- Vänd runt och toppa med rostad mandel.
- Servera tillsammans med zucchinibiffar och citronsåsen.