Krämig carbonara med sidfläsk och ärter

 
Ingredienser:
  • 500 g pasta (gärna tagliatelle, linguini, eller spaghetti)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk olivolja, att steka i
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 4 dl frysta ärtor, tinade
  • 5-6 äggulor
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • 3-4 dl parmesanost, finriven
  • 1,5 dl gräslök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ev ruccola till servering
Gör så här:
  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Strimla vitlök tunt och fräs det mjukt i olja i en stor stekpanna (gärna med hög kant).
  3. Strimla sidfläsket och låt det fräsa med tills det börjar få fin färg.
  4. Tillsätt ärterna och låt dem bli varma.
  5. Rör slarvigt samman äggulor, grädde, 2/3 av parmesanen och all gräslök. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och häll på äggblandningen.
  6. Ta stekpannan från värmen och vänd försiktigt runt alltsammans tills det är ordentligt blandat.
  7. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Toppa med resterande parmesan och servera genast, gärna tillsammans med rucola.

Kommentera här: