Mandelbars

 
 
 
Receptet till dessa bars krävde lite justing och finlir.
Första gången gick det inte skära barsen, de bara föll isär. Men vi fick väldigt goda frukostflingor. 
Men efter lite trixande så lyckades vi få till rätt mängd av allt för att det skulle gå att skära till fina bars.
 
Detta behövs till ca 10 stycken:
  • 3 dl mandel
  • 1 dl torkad frukt tex tranbär eller russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl linfrö
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosolja
  • ¾ dl agavesirap eller honung
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka nötterna, frukten och fröna och lägg i en bunke.
  3. Värm kokosolja och honung i en kastrull.
  4. Häll i bunken och blanda väl.
  5. Tryck ut i en bakpappersklädd form ca 15 x 20 cm till ett jämnt lager.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt svalna helt. Vi ställer formen i kylskåpet över natten.
  8. Skär i bitar och förvara svalt.
 
 
 
 
 

 

 

Kommentera här: