Pastadeg

 
Vi blev med pastamaskin i sommar!
Och hemgjord pasta är verkligen supergott.
Vi har provat lite olika recept på pastadeg, men det recept vi återkommer till består endast av två ingredienser.
Det är allt!
Ibland är det enkla det godaste.
 
Detta behövs till 4-6 personer:
  • 400 g durumvetemjöl
  • 4 ägg (240 gr)
    Kan verkligen vara vits att väga äggen för dessa vikter ger en perfekt pastadeg.
 
Gör så här:
  1. Häll ut mjölet i en hög på en bänk.
  2. Forma ett stort hål i mitten.
  3. Knäck i äggen i hålet.
  4. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
  5. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. (Fuska inte med tiden - det gör skillnad).
  6. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie.
  7. Låt vila i kylen i minst 1 timme.
  8. Kör pastadegen genom pastamaskinen. Saknar du pastamaskin så får du istället kavla degen tunt och skär till pastan till önskad pastasort.

Koka pastan i rikligt med vatten. 10 g salt/liter vatten.
 
 

Kommentera här: