Halloumi tikka masala

 
En ny favoriträtt hemma hos oss i Umeå!
När vi gör denna använder vi oss av svensk grillost istället för halloumi!
Orginalreceptet kommer från Jennie Walldén och i det ska det vara koriander vilket vi inte är så försjusta i så istället blir det lite persilja på toppen ;)
 
Ingredienser:
  • 50 g smör
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka koriander, tjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering
  • 600 g svensk grillost
  • olja till stekning
  • salt och svartpeppar
Till servering: Ris och matyoghurt.
 
Gör så här:
  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt.
  3. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut. 
  4. Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut.
  5. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut. 
  6. Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde.
  7. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  8. Stek halloumi till gyllene yta runtom i en stekpanna med olja.
  9. Lägg den steka halloumin i såsen. Blanda runt. 
  10. Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt. Toppa med korianderblad.

Kommentera här: