Hasselbackspotatis

 
En väldigt god potatisrätt som passar vid festliga tillfällen.
Serveras som tillbehör till stekta kött- eller fågelrätter.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 1 kg medelstora, jämna potatisar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk ströbröd eller 2 msk riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skölj potatisen.
  3. Skär den i tunna skivor, som inte går helt igenom. Potatisen ska sitta ihop i botten.
    Använd en träsked eller skärbräda till hjälp.
  4. Lägg potatisen med den skivade sidan upp i en smord form, ugnssäker form.
  5. Pensla över smöret och salta.
  6. Stek potatisen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  7. Pensla eller ös med smör några gånger under stekningen.
  8. Strö över ströbröd eller riven ost efter ca 30 minuters stekning.
 

Kommentera här: