Krämig currypanna med falukorv och blomkål

 
Receptet kommer från Landleys kök
 
Ingredienser:
6 portioner
  • 800 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 300 g blomkål
  • 5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk curry
  • salt och svartpeppar
Till servering: ris eller pasta
 
Gör så här:
  1. Koka ris eller pasta enligt förpackningen.
  2. Skiva falukorven och skär skivorna till stavar.
  3. Finhacka den gula löken.
  4. Kärna ur och strimla paprikorna.
  5. Skär blomkålen till munsbitar.
  6. Smält smör i en stekpanna och ha ner falukorven. Stek på hög värme tills den börjar få färg. 
  7. Tillsätt löken och sänk temperaturen. Stek tills löken börjat mjukna.
  8. Tillsätt paprika och blomkål. Stek under omrörning tills blomkål och paprika mjuknat.
  9. Rör i grädde, mjölk, tomatpuré och curry. Låt allt puttra ihop cirka 5 minuter.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Ha gärna i lite chiliflakes om du gillar het mat.
  12. Servera med kokt ris eller pasta

Kommentera här: