Krämig currypanna med falukorv och blomkål
Receptet kommer från Landleys kök.
Ingredienser:
6 portioner
- 800 g falukorv
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 300 g blomkål
- 5 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 msk curry
- salt och svartpeppar
Till servering: ris eller pasta
Gör så här:
- Koka ris eller pasta enligt förpackningen.
- Skiva falukorven och skär skivorna till stavar.
- Finhacka den gula löken.
- Kärna ur och strimla paprikorna.
- Skär blomkålen till munsbitar.
- Smält smör i en stekpanna och ha ner falukorven. Stek på hög värme tills den börjar få färg.
- Tillsätt löken och sänk temperaturen. Stek tills löken börjat mjukna.
- Tillsätt paprika och blomkål. Stek under omrörning tills blomkål och paprika mjuknat.
- Rör i grädde, mjölk, tomatpuré och curry. Låt allt puttra ihop cirka 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ha gärna i lite chiliflakes om du gillar het mat.
- Servera med kokt ris eller pasta