Pasta al limone

 
Pasta och citron, kan det bli en bättre kombo?
 
Ingredienser:
4 portioner
  • 25 g smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta
  • 1 dl riven parmesanost
Gör så här:
  1. Koka pastan al dente. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  2. Bryn smöret i en stekpanna.
  3. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut.
  4. Häll ner grädden, citronskal och citronjuice och låt koka upp.
  5. Smaka av med salt.
  6. Vänd ner pastan, pastavattnet och hälften av parmesanen i såsen och rör till en krämig pasta på medelvärme.
  7. Lägg upp och toppa med resten av parmesanen, svartpeppar och gärna extra citronskal.

Kommentera här: