Pasta al limone

Pasta och citron, kan det bli en bättre kombo?
Ingredienser:
4 portioner
- 25 g smör
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
- 1 msk färskpressad citronjuice
- salt och svartpeppar
- 400 g pasta
- 1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Koka pastan al dente. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
- Bryn smöret i en stekpanna.
- Tillsätt vitlöken och fräs någon minut.
- Häll ner grädden, citronskal och citronjuice och låt koka upp.
- Smaka av med salt.
- Vänd ner pastan, pastavattnet och hälften av parmesanen i såsen och rör till en krämig pasta på medelvärme.
- Lägg upp och toppa med resten av parmesanen, svartpeppar och gärna extra citronskal.