Pasta med savoykål och gröna ärtor

 
Ingredienser:
  • 1/2 savoykålshuvud (ca 300 g)
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner pasta
  • ruccolasallad
Gör så här:
  1. Tina ärtorna. 
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan som även rymmer kålen.
  3. Ansa och strimla kålen mycket fint.
  4. Koka upp grädden och grönsaksbuljongen i en kastrull.
  5. Häll buljongen i en matberedare och mixa med gröna ärtor, spenat och parmesan. Smaksätt med salt och peppar. 
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. När det är 4 minuter kvar av pastans koktid, låt savoykålen koka med tillsammans med pastan. 
  8. Häll av pastan och savoykålen. Blada den med ärtsåsen.
  9. Servera pastan och toppa med ruccola. 

Kommentera här: