Pasta med savoykål och gröna ärtor
- 1/2 savoykålshuvud (ca 300 g)
- 2,5 dl grädde
- 1,5 dl grönsaksbuljong
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 65 g babyspenat
- 2 dl riven parmesanost
- salt och svartpeppar
- 4 portioner pasta
- ruccolasallad
Gör så här:
- Tina ärtorna.
- Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan som även rymmer kålen.
- Ansa och strimla kålen mycket fint.
- Koka upp grädden och grönsaksbuljongen i en kastrull.
- Häll buljongen i en matberedare och mixa med gröna ärtor, spenat och parmesan. Smaksätt med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- När det är 4 minuter kvar av pastans koktid, låt savoykålen koka med tillsammans med pastan.
- Häll av pastan och savoykålen. Blada den med ärtsåsen.
- Servera pastan och toppa med ruccola.