Pasta Salsiccia classico

 
Ingredienser:
  • olivolja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vitt vin
  • oregano (några kvistar)
  • timjankvist (några kvistar)
  • 4 port pasta (av favoritsort)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • persilja (några kvistar)
Gör så här:
  1. Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Stek den i hög värme en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål. 
  3. Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja.
  4. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i pannan. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg. 
  5. Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna.
  6. Tillsätt tomatpurén och vitt vin.
  7. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
  8. Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om.
  9. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.

Kommentera här: