Pasta Salsiccia classico

Ingredienser:
- olivolja, till stekning
- 3 klyftor vitlök
- smör, till stekning
- 4 färska salsicciakorvar
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 dl vitt vin
- oregano (några kvistar)
- timjankvist (några kvistar)
- 4 port pasta (av favoritsort)
- salt
- svartpeppar, nymalen
- persilja (några kvistar)
Gör så här:
- Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Stek den i hög värme en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
- Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja.
- Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i pannan. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
- Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna.
- Tillsätt tomatpurén och vitt vin.
- Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
- Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om.
- Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.