Toast Skagen
Klassisk toast skagen.
Enkelt att göra och perfekt att servera året runt vid festliga tillfällen.
Eller bara för att förgylla vardagen.
Detta behövs till 6 portioner:
- ½ kg färska räkor
- 1 liten rödlök
- 1 knippe färsk dill
- ½ dl majonäs
- ½ dl gräddfil
- 1 citron
- salt och citronpeppar
- 6 st formfranska
- 1 msk smör
- löjrom och dillkvist till garnering
Gör så här:
- Skala räkorna. Hacka dem lite om du vill eller om de är väldigt stora.
- Finhacka dill och rödlök.
- Blanda räkor, lök, dill, majonäs, gräddfil och saften från halva citronen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek formfranskan i smör i ett stekjärn. De ska bli härligt gyllenbruna.
Eller rosta mackorna i brödrost och bred smör på dem medan de ännu är varma. - Skär bort kanterna och forma till trekanter, eller ta ut rundlar med pepparkaksmått.
- Lägg räkröran på brödskivorna och toppa med lite löjrom och en dillkvist.
- Skär resten av citronen i klyftor eller skivor och garnera med.