Toast Skagen

 
Klassisk toast skagen.
Enkelt att göra och perfekt att servera året runt vid festliga tillfällen.
Eller bara för att förgylla vardagen.
 
Detta behövs till 6 portioner:
  • ½ kg färska räkor
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippe färsk dill
  • ½ dl majonäs
  • ½ dl gräddfil
  • 1 citron
  • salt och citronpeppar
  • 6 st formfranska
  • 1 msk smör
  • löjrom och dillkvist till garnering

Gör så här:
  1. Skala räkorna. Hacka dem lite om du vill eller om de är väldigt stora.
  2. Finhacka dill och rödlök.
  3. Blanda räkor, lök, dill, majonäs, gräddfil och saften från halva citronen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek formfranskan i smör i ett stekjärn. De ska bli härligt gyllenbruna.
    Eller rosta mackorna i brödrost och bred smör på dem medan de ännu är varma.
  6. Skär bort kanterna och forma till trekanter, eller ta ut rundlar med pepparkaksmått.
  7. Lägg räkröran på brödskivorna och toppa med lite löjrom och en dillkvist.
  8. Skär resten av citronen i klyftor eller skivor och garnera med.

Kommentera här: