Färgstark sallad med bulgur och quinoa

 
En rätt som fungerar ensam som vegetarisk sallad, eller som tillbehör till grillat.
Har aldrig rostat jordärtskockor tidigare, men det var såå gott!
Och polkabetor, varför använder vi inte det oftare? Ny favorit!
 
 
Detta behövs till 4-6 portioner:
  • 250 g Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 St Mozzarella
  • 4 st polkabetor, skalade
  • 200 g rädisor, sköljda
  • 200 g röda vindruvor, halverade på längden
  • 20 g lättrostade pinjenötter
  • 70 g ruccolasallad
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt

Pestodressing:
  • 5 msk Pesto
  • 2 msk olivolja
  • ½ citron, saften

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna och skiva dem sedan i 5-10 mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål, häll över olivolja och salt och vänd skivorna tills de är helt täckta av olja.
  4. Sprid ut skockorna på en bakplåtsklädd plåt.
  5. Rosta dem i ugnen ca 30-40 minuter, tills de är mjuka och har krispiga kanter.
  6. Koka upp rikligt med saltat vatten.
  7. Lägg i grynerna och koka dem i 8-10 minuter, rör om då och då.
  8. Låt rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka dem i kastrullen.
  9. Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen.
    Rör runt tills de är helt täckta av dressingen.
  10. Häll grynblandningen på ett stort fat.
  11. Vänd ner jordärtskockorna.
  12. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna.
  13. Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem väldigt tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med vindruvor, pinjenötter, ruccola och basilika.
 

Kommentera här: