Kolbulle

 
Kolbulle är något som Lovisa har fått när hon har varit uppe i Norrland och som vi nu tänkte försöka oss på här hemma när vi sov i vindskyddet. Men klurigt var det innan vi fick till rätt konsistens. Vi alla var lite för ivriga och lät inte kolbullen steka tillräckligt länge... 
För att få dem perfekta är det som Basse säger: VLB - Våga Låta Bli!
 
Servera gärna med rårörda lingon!
 
Ingredienser, ca 4 personer:
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 hg saltat fläsk/bacon
  • smör att steka i
Gör så här:
  1. Tärna och bryn fläsket i en panna.
  2. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en pannkaksliknande smet. 
  3. Häll smeten över fläsket och fettet som smält i pannan. 
  4. Vänd kolbullen efter några minuter och stek andra sidan.

Kommentera här: