Pasta med Krämig Kräftsås

 
 
Lägg undan tio kräftor innan kräftskivan och spar till att göra denna goda pastasås.
Receptet kommer från Sofia Henrikssons kokbok "Always Hungry". 
En bok med fantastiskt många goda recept som vi varmt kan rekommendera. Köp den!
 
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 10 havskräftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk konjak
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dl vitt vin
  • vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tomat
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Skala kräftorna och lägg stjärtarna åt sidan till senare.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs skalen på medelhög värme tillsammans med tomatpurén.
  3. Skala och hacka morot, vitlök och schalottenlök grovt.
  4. Häll konjak på skalen och tillsätt sedan grönsakerna och vitpepparkornen.
  5. Fräs i fem minuter.
  6. Tillsätt vitt vin och vatten så att allt är täckt.
  7. Koka i ca 20 minuter. (Koka under tiden pastan).
  8. Sila av buljongen i en ny kastrull.
  9. Tillsätt grädde.
  10. Finhacka och rör ner tomaten tillsammans med dill, kajennpeppar och pressad citron.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar.
  12. Lägg ner pastan i såsen och toppa med kräftstjärtarna.
 

Kommentera här: