Citruscheesecake i glas med champagnegelé

 
Denna desert hade vi på förra årets nyårsmiddag.
Vi använde oss av Nosecco till champagnegelén så blev den barnvänlig.
Och garnerar lite efter årstid och tillfälle.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 8 digestivekex
  • 50 g smör
  • 300 g Philadelphia Classic Original
  • 1-2 citroner, skal och saft
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1½ gelatinblad
  • 1 dl champagne
  • ½ dl strösocker
  • 0,3 dl vatten

Gör så här:
  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedaren eller med en stavmixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Fördela i botten på 4 champagneglas.
  4. Vispa samman vispgrädde, citronskal från 1 citron, Philadelphia ost till en jämn och fluffig smet.
  5. Tillsätt florsocker och ca 1 msk pressad citron och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet.
  6. Fördela smeten glasen och låt stå i kylskåp medan du gör champagnegelén.
  7. Lägg gelatinbladen i blöt.
  8. Koka upp champagne, citronsaft, strösocker och vatten i en kastrull.
  9. Sänk till medelvärme och tillsätt gelatinbladen och rör om tills de smält.
  10. Tag bort kastrullen från plattan och låt gelén svalna till 30 grader innan du toppar dina cheescakes med den.
  11. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
 
 
 

Kommentera här: