Saffranskladdkaka

- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 g saffran (1 kuvert)
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl vetemjöl
- 100 g vit choklad, hackad
Till servering:
- Vispgrädde
- 225 g frysta hallon
- Några tsk strösocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Mortla saffranet med en nypa socker.
- Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i äggvispet och rör till en jämn smet.
- Rör ner den hackade chokladen och bred ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 1 cm höjd på kakan).
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig men inte lös.
- Koka upp de frysta hallonen och smaka av med lite socker. Låt kallna.
- Servera kakan med vispad grädde och hallon.