Saffranskladdkaka

 
Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad, hackad
Till servering:
  • Vispgrädde
  • 225 g frysta hallon
  • Några tsk strösocker
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Mortla saffranet med en nypa socker.
  4. Tillsätt alla ingredienser utom chokladen i äggvispet och rör till en jämn smet.
  5. Rör ner den hackade chokladen och bred ut smeten i en form med bakplåtspapper (ca 1 cm höjd på kakan).
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig men inte lös.
  7. Koka upp de frysta hallonen och smaka av med lite socker. Låt kallna.
  8. Servera kakan med vispad grädde och hallon.

Kommentera här: