Köttfärsrullader med bacon och krämig sås

 
Hittade detta recept av en händelse när jag satt och googlade lite på chiliconkarin.se.
Mycket gott!
 
I receptet kan man använda antingen skinka eller bacon.
Bacon funkar bäst till nötfärs, medan skinka fungerar bra med fläsk- eller blandfärs.
 
Detta behövs till 14 rullader:
  • 500 g blandfärs
  • 1 liten gul riven lök
  • ½ dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk kalvfond
  • nymalen vit och svartpeppar
  • 14 skivor rökt skinka (eller 14 skivor bacon)

Såsen:
  • 4 dl grädde (funkar med hälften crème fraiche också)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • nymalen svartpeppar
  • torkad oregano

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader (250 om du använder bacon)
  2. Blanda grädde, lök, fond, ströbröd och låt det svälla lite.
  3. Tillsätt färsen. Blanda runt ordentligt och låt den vila lite i rumstemperatur.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke. (Kastrull om du använder bacon).
  5. Rulla färsen till 14 köttbullar och forma dem sedan till avlånga järpar på en skärbräda.
  6. Rulla in varje rullad i skinka eller bacon och lägg i en ugnsfast form i lagom storlek.
  7. Använder du bacon, kör in rulladerna i ugnen på 250 grader utan sås i ca 10-12 minuter så att baconet får lite färg. Värm såsen lite och häll över rulladerna och åt dem gå ytterligare 20 minuter i ugnen på 225 grader.
  8. Använder du skinka, häll såsen över rulladerna och gratinera i ugnen i 30 minuter.
  9. Servera med potatismos eller kokt potatis.
 

Kommentera här: