Köttfärsrullader med bacon och krämig sås


Mycket gott!
I receptet kan man använda antingen skinka eller bacon.
Bacon funkar bäst till nötfärs, medan skinka fungerar bra med fläsk- eller blandfärs.
kö
Detta behövs till 14 rullader:
- 500 g blandfärs
- 1 liten gul riven lök
- ½ dl grädde
- 3 msk ströbröd
- 2 msk kalvfond
- nymalen vit och svartpeppar
- 14 skivor rökt skinka (eller 14 skivor bacon)
Såsen:
- 4 dl grädde (funkar med hälften crème fraiche också)
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk chilisås
- 1 msk kalvfond
- nymalen svartpeppar
- torkad oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader (250 om du använder bacon)
- Blanda grädde, lök, fond, ströbröd och låt det svälla lite.
- Tillsätt färsen. Blanda runt ordentligt och låt den vila lite i rumstemperatur.
- Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke. (Kastrull om du använder bacon).
- Rulla färsen till 14 köttbullar och forma dem sedan till avlånga järpar på en skärbräda.
- Rulla in varje rullad i skinka eller bacon och lägg i en ugnsfast form i lagom storlek.
- Använder du bacon, kör in rulladerna i ugnen på 250 grader utan sås i ca 10-12 minuter så att baconet får lite färg. Värm såsen lite och häll över rulladerna och åt dem gå ytterligare 20 minuter i ugnen på 225 grader.
- Använder du skinka, häll såsen över rulladerna och gratinera i ugnen i 30 minuter.
- Servera med potatismos eller kokt potatis.