Kyckling Alfredo pastagratäng


Krämig ostig och mycket smak av parmesan och vitlök.
Gott!
Detta behövs till 4 portioner:
- 4 portioner makaroner
- smör till stekning
- 600 g kycklingbröstfilé
- 3 klyftor vitlök
- 4 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 2 msk smör
- 2 msk majsstärkelse
- 150 g parmesanost (eller Kvibille gräddädel)
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- finhackad persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll sedan av vattnet och lägg makaronerna i en ugnsform.
- Finhacka vitlöken och skär kycklingen i små bitar.
- Stek kycklingen och vitlöken i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
- Smält 2 msk smör i en kastrull.
- Vispa ihop maizena med lite av mjölken. Häll i smöret och häll på resten av mjölken.
- Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
- Rör ner hälften av den rivna parmesanosten.
- Smaka av med salt peppar och dijonsenap.
- Blanda makaronerna med kycklingen och såsen och strö över resten av osten på toppen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
- Strö över lite finhackad persilja på toppen av gratängen innan servering.