Kyckling Alfredo pastagratäng

 
Krämig ostig och mycket smak av parmesan och vitlök. 
Gott!
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 4 portioner makaroner
  • smör till stekning
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk majsstärkelse
  • 150 g parmesanost (eller Kvibille gräddädel)
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • finhackad persilja
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Häll sedan av vattnet och lägg makaronerna i en ugnsform.
  4. Finhacka vitlöken och skär kycklingen i små bitar.
  5. Stek kycklingen och vitlöken i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
  6. Smält 2 msk smör i en kastrull.
  7. Vispa ihop maizena med lite av mjölken. Häll i smöret och häll på resten av mjölken.
  8. Tillsätt grädden och låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
  9. Rör ner hälften av den rivna parmesanosten. 
  10. Smaka av med salt peppar och dijonsenap. 
  11. Blanda makaronerna med kycklingen och såsen och strö över resten av osten på toppen.
  12. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
  13. Strö över lite finhackad persilja på toppen av gratängen innan servering.
 

Kommentera här: