Pastagratäng med tomat, zucchini och mascarpone

 
Mycket god vegetarisk pastagratäng!
För lite mer smak kan man tillsätta ädelost i tomatsåsen. 
 
Detta behöver du till 4 personer:
  • 400 g pasta, gärna orrechiette eller annan valfri pasta som är bronsvalsad
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 zucchini
  • 1 burk mascarpone
  • 2 dl vällagrad ost, riven
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika, till servering
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan i 4 minuter i välsaltat vatten, häll av och spola kallt. Ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka löken och stek den glansig i olivoljan.
  4. Skala och riv ned vitlöken. Fräs ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt tomatpurén och stek i någon minut
  6. Häll på tomaterna och låt koka ihop ordentligt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär zucchinin 1-2 cm stora bitar.
  9. Smörj en ugnssäker form med olja.
  10. Blanda pastan med zucchini, mascarpone och tomatsås.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Häll allt i formen. Toppa med riven ost.
  13. Tillaga i ugnen tills osten är gyllene, ca 15-20 minuter.
  14. Toppa med basilika vid servering.

Kommentera här: