Rårakor

 
Rårakor - enkelt att tillagga och fantastiskt gott!
Vi varierar vad vi serverar till.
Ibland med kallrökt lax, ibland med bacon, ibland röd kaviar. 
Ja, vi kollar helt enkelt vad som finns i kylskåpet.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 10-12 potatisar (fast potatis ger knaprigare rösti)
  • salt
  • vitpeppar
  • rapsolja
  • smör
 
Gör så här:
  • Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Grova delen på rivjärnet.
  • Värm upp ett stekjärn. Det ska vara medelstark värme. 
  • Häll i olja och smör i järnet.
  • Pressa ur lite av vätskan från den rivna potatisen och lägg sedan potatisen i järnet.
  • Platta ut och stek som tunna plättar.
  • Salta och peppra.
  • Vänd efter ca 4 minuter (kika lite under för att se så de fått fin färg) och stek andra sidan.
  • Salta och peppra.
 
Att servera till:
  • Skivor av kallrökt lax
  • Bacon
  • Creame Fraiche 
  • Hackad rödlök
  • Röd kaviar
  • Färsk dill
  • Lingonsylt
 

Kommentera här: