Rårakor
Rårakor - enkelt att tillagga och fantastiskt gott!
Vi varierar vad vi serverar till.
Ibland med kallrökt lax, ibland med bacon, ibland röd kaviar.
Ja, vi kollar helt enkelt vad som finns i kylskåpet.
Detta behövs till 4 portioner:
- 10-12 potatisar (fast potatis ger knaprigare rösti)
- salt
- vitpeppar
- rapsolja
- smör
Gör så här:
- Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Grova delen på rivjärnet.
- Värm upp ett stekjärn. Det ska vara medelstark värme.
- Häll i olja och smör i järnet.
- Pressa ur lite av vätskan från den rivna potatisen och lägg sedan potatisen i järnet.
- Platta ut och stek som tunna plättar.
- Salta och peppra.
- Vänd efter ca 4 minuter (kika lite under för att se så de fått fin färg) och stek andra sidan.
- Salta och peppra.
Att servera till:
- Skivor av kallrökt lax
- Bacon
- Creame Fraiche
- Hackad rödlök
- Röd kaviar
- Färsk dill
- Lingonsylt