Rostad majssoppa med quesadillas

 
 En värmande majssoppa till lunch eller kvällsmat på under 30 minuter. 
 
Detta behövs till 4 portioner:
Soppa:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 gr frysta majskorn
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 2 krm chilipulver
  • 25 gr smör
  • 1 tsk salt
  • 6-8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk färskpressad limejuice

Quesadillas:
  • 2 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • 1-2 msk hackad färsk jalapeno
  • 2 msk olja
 
Gör så här:
Soppa:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv vitlöken.
  3. Lägg majsen i en ugnsform och blanda med vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen 10-20 minuter tills majsen för lite färg. Rör om efter halva tiden.
  5. Lägg den rostade majsen i en kastrull.
  6. Tillsätt den mindre mängden vatten och buljongtärningen. Koka upp.
  7. Mixa soppan med en stavmixer.
  8. Späd eventuellt med lite mer vatten.
  9. Smaka av med limejuice och eventuellt lite mer salt.

Quesadillas:
  1. Fördela riven ost och hackad jalapeno på halva tortillabröden.
  2. Vik ihop och stek i olja.
  3. Skär i bitar och servera till soppan.
 

Kommentera här: