Pad thai


Gott med lite asiatisk mat efter all julmat.
Receptet kommer från en gammal buffétidning.
Detta behöver du till 4 personer:
- 180 g risnudlar
- 6 msk neutral olja
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g purjolök
- 100 g morot
- 100 g vitkål
- 150 g kycklingfiléer
- 1 msk ättikssprit (12%)
- 2 msk konc kycklingfond
- 1,5 dl ostronsås
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 2 msk strösocker
- 2 stora ägg
- 2 dl krossade osaltade jordnötter
- 150 g färska böngroddar
Gör så här:
- Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola kallt vatten och blanda med 2 msk olja så de inte klibbar ihop.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Skölj purjolöken noga.
- Skala moroten.
- Strimla purjolöken och morot.
- Skär kålen i mindre bitar.
- Strimla kycklingen.
- Rör ihop ättika, fond, ostronsås, soja, fisksås och socker.
- Hetta upp en wokpanna och 4 msk olja.
- Fräs vitlök och kyckling ca 3 minuter tills kycklingen är klar.
- Knäck äggen och rör ner tillsammans med nudlarna, purjolök, morot, vitkål och såsen. Fräs 4-5 minuter.
- Toppa med jordnötter och böngroddar.