Potatissallad med brynt smör och sommarörter

 
En härlig potatissallad på färskpotatis. Receptet kommer från Lisa Lemke.
 
Ingredienser, 4 portioner:
  • 600 g färskpotatis
  • 75 g smör
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad dill
  • flingsalt
Gör så här:
  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och börjar lukta lite sött.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och låt smöret stå i någon minut.
  4. Häll det sedan genom en finmaskig sil för att bli av med den bruna bottensatsen.
  5. Vänd ner dill och gräslök i smöret och sväng runt med den nykokta potatisen.
  6. Krydda med flingsalt.
  7. Klart för servering!

Kommentera här: