Skagencheescake

 
 
Denna goda Skagencheescake gjorde vi till midsommar i år.
Lätt att göra och så god!
 
 
Detta behövs:
  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • ½ dl riven pepparrot
  • 1½ tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 liten rödlök
  • ärtskott och dill till garnering

Gör så här:
  1. Mixa kavringen till ett smul i en matberedare.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
  4. Ställ i kylen.
  5. Hacka räkorna grovt.
  6. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Viktigt! Annars blir krämen för lös och kommer rinna ut.
  7. Vispa ner riven pepparrot, senap, salt, citronskal och juice.
  8. Vänd ner räkor, dill och gräslök.
  9. Bred ut smeten i formen.
  10. Ställ i kylen tills servering.
  11. Skala och skiva löken i tunna ringar.
  12. Garnera med lök, ärtskott och dillvippor.
 

Kommentera här: