Skagencheescake

Denna goda Skagencheescake gjorde vi till midsommar i år.
Lätt att göra och så god!
Detta behövs:
- 200 g kavring
- 75 g smält smör
- 300 g skalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 200 g naturell färskost
- ½ dl riven pepparrot
- 1½ tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 2 tsk finrivet citronskal
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 2 msk finhackad dill
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 liten rödlök
- ärtskott och dill till garnering
Gör så här:
- Mixa kavringen till ett smul i en matberedare.
- Rör ner smält smör.
- Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
- Ställ i kylen.
- Hacka räkorna grovt.
- Vispa crème fraichen och färskosten fast. Viktigt! Annars blir krämen för lös och kommer rinna ut.
- Vispa ner riven pepparrot, senap, salt, citronskal och juice.
- Vänd ner räkor, dill och gräslök.
- Bred ut smeten i formen.
- Ställ i kylen tills servering.
- Skala och skiva löken i tunna ringar.
- Garnera med lök, ärtskott och dillvippor.