Fluffiga pannkakor med ricotta och citron

 
Pannkakor och citron är ju en mycket god kombination. 
Dessutom är dessa pannkakor löjligt fluffiga.
 
Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora ägg (à ca 70 g)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ricottaost
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk vallmofrön
  • smör (till stekning)
Till servering: Smör och lönnsirap
 
Gör så här: 
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Separera äggen, äggvitor i en bunke och äggulor i en annan bunke.
  3. Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med mjölk och ricotta.
  4. Rör ner vaniljpulver, citronskal och vallmofrön.
  5. Vispa äggvitan fluffig i en annan bunke. 
  6. Vispa ner de torra ingredienserna i äggulesmeten.
  7. Vänd sist ner äggvitan.
  8. Stek små pannkakor i smör på medelvärme.
  9. Klara för servering. 

Kommentera här: