Fluffiga pannkakor med ricotta och citron
Pannkakor och citron är ju en mycket god kombination.
Dessutom är dessa pannkakor löjligt fluffiga.
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 stora ägg (à ca 70 g)
- 2 dl mjölk
- 2 dl ricottaost
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk vallmofrön
- smör (till stekning)
Till servering: Smör och lönnsirap
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Separera äggen, äggvitor i en bunke och äggulor i en annan bunke.
- Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med mjölk och ricotta.
- Rör ner vaniljpulver, citronskal och vallmofrön.
- Vispa äggvitan fluffig i en annan bunke.
- Vispa ner de torra ingredienserna i äggulesmeten.
- Vänd sist ner äggvitan.
- Stek små pannkakor i smör på medelvärme.
- Klara för servering.