Citronfromage
En härligt fräsch och lätt avslutning på måltiden.
Citronfromage kan jag verkligen längta efter.
Detta behövs till 6 portioner:
- 3 gelatinblad
- 3 äggulor
- 1¼ dl strösocker
- 1 citron, rivet skal och saft
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt stå i blöt i ca 5 minuter.
- Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Sila saften.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Värm citronsaften i en kastrull, lägg ner gelatinbladen och smält på svag värme.
- Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
- Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
- Fördela fromagen i 6 st glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.
- Garnera enligt tycke och smak och vad som finns hemma.