Laxpasta med citron och sardeller

 
Ett pastarecept med sting!
Smaka försiktigt av chilin för att anpassa hettan i rätten.
Har hänt att jag missat det...
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 400 g tagliatelle eller annnan pasta
  • ½ dl olivolja
  • 500 gr laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
 
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om i ca 3 min så att de får en knaprig yta. 
  3. Lyft ur laxen och sänk värmen på plattan.
  4. Lägg i hackade sardeller, vitlök och chili.
  5. Stek någon minut.
  6. Vänd ihop pastan med persilja, citronskal och oljan med sardeller, vitlök och chili.
  7. Smaka av med citronsaft och toppa rätten med laxkuberna.
 
 

Kommentera här: