Laxpasta med citron och sardeller


Ett pastarecept med sting!
Smaka försiktigt av chilin för att anpassa hettan i rätten.
Har hänt att jag missat det...
Detta behövs till 4 portioner:
- 400 g tagliatelle eller annnan pasta
- ½ dl olivolja
- 500 gr laxfilé i kuber
- 5 finhackade sardeller
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd chili
- 2 dl hackad persilja
- 1 citron, finrivet skal och saft
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om i ca 3 min så att de får en knaprig yta.
- Lyft ur laxen och sänk värmen på plattan.
- Lägg i hackade sardeller, vitlök och chili.
- Stek någon minut.
- Vänd ihop pastan med persilja, citronskal och oljan med sardeller, vitlök och chili.
- Smaka av med citronsaft och toppa rätten med laxkuberna.