Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
![](https://cdn3.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_7713_5e974a399606ee42772bc831.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_7712_5e974a32ddf2b32dbefd564e.jpg)
Varmt tips inför stundande våffeldag, speciellt om du tycker om citron ;)
Ingredienser:
Citronvåfflor:
- 125 g smör (+ extra till gräddning)
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk vallmofrön
- 2 dl mjölk
- 1 msk finrivet citronskal
- 2 dl kallt kolsyrat vatten
Vaniljmascarpone:
- 250 g mascarpone
- 1 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk vaniljsocker
Till servering: Honung
Gör så här:
- Citronvåfflor: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölken, smöret och citronskal. Rör ner vattnet.
- Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
- Vaniljmascarpone: Vispa mascarpone, grädde och vaniljsocker fluffigt.
- Till servering: Toppa våfflorna med den vispade mascarponen och honung.