Daimpannacotta

 
 
Ännu ett recept på en väldigt god pannacotta.
Serveras med vispad grädde och bär.
Denna pannacotta blir ganska mäktig så receptet nedan kan gott och väl räcka till 8 personer.
 
Detta behövs till 6 personer:
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad med daim

Till servering:
  • 1 st dubbeldaim till topping
  • lättvispad grädde
  • färska bär

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
  4. Ta upp vaniljstången ur grädden.
  5. Hacka mjölkchokladen och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
  6. Ta upp gelatinbladen ur vattner, krama ur dem och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
  7. Häll upp i glas eller små burkar.
  8. Låt stelna i kylskåtp i minst 4 timmar.
  9. Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottan vid servering.
  10. Servera med lättvispad grädde och bär.


Kommentera här: