Hemmagjorda krustader

 
 
Fick ett krustadjärn i för tidig morsdagspresent i år och blev så glad!
Älskar krustader och allt gott man kan fylla dem med.
Har dock aldrig tidigare gjort krustader, bara tittat på när det görs på tv.
Så, för att inte misslyckas tänkte jag att jag använder mig av Johan Sörbergs recept.
Och det var verkligen en succé.
 
Detta behövs (förutom gott om tid):
  • 200 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 2 äggulor (40 g)
  • 20 g smör, smält

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser till en klumpfri deg.
  2. Låt stå i ca 30-60 minuter.
  3. Värm frityroljan till 180 grader.
  4. Lägg i krustadjärnet i den varma oljan ett par minuter.
  5. Doppa sedan det varma järnet i smeten, lägg ner det i den varma oljan och fritera tills krustaden är gyllenbrun.
  6. Låt rinna av på lite papper.
 
Jag doppade krustadjärnet i olja en liten stund mellan varje påfyllning av smet och det fungerade jättebra. Ingen krustad fastnade på järnet. 
 
 
Fyllning - rör ihop:
  • Crème Fraiche
  • Grovt hackade räkor
  • Stenbitsrom
  • Dill

Till servering - att toppa med:
  • Hela räkor
  • Dillkvistar
  • Små citronbitar (skär bort skalet)
 

Kommentera här: