Pastasallad

 
Den här pastasalladen gjorde vi jämnt förr!
Var det utflykter eller picknick var pastasalladen med.
När Lovisa var på ridläger hade hon med sig den varje dag i en veckas tid.
 
Vill man göra en vegetarisk variant, utesluter man köttet.
 
Detta behövs:
  • Pasta, typ makaroner, farfalle, orrechiette, fusilli eller penne.
  • Crème Fraiche
  • Majonnäs
  • Röd paprika
  • Broccoli och/eller squash
  • Kassler eller grillad kyckling
  • Grillkrydda 
  • Salt
 
Gör så här:
  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Vill du har broccoli i pastasalladen, lägg i den i pastavattnet när det är ett par minuter kvar att koka.
  2. Skölj och låt svalna.
  3. Skär röd paprika, squash i små bitar. 
  4. Skär kassler eller kyckling i små bitar.
  5. Blanda ihop crème fraiche och majonäs i en bunke.
    (Brukar använda 2 delar Crème Fraiche till ½ del majonnäs, gillar inte när det smakar för mycket majonäs.)
  6. Blanda ner pasta, grönsaker och kött.
  7. Smaka av med grillkrydda och ev lite salt.
  8. Tänk på att pastan suger åt sig vätska, så ska pastasalladen ätas dagen efter är det bra om den är ganska flödig i såsen när man har smakat av klart. Då är den fortfarande lite krämig dagen efter, annars är det risk att den blir lite "torr". 
 
 
 
 

Kommentera här: