Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokado
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_8428_60a290a3ddf2b35485801154.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_8430_60a290aae087c33da02156a5.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_8429_60a290a79606ee2e1c5378be.jpg)
En underbart god räksallad! Tänk på att lägga in avokadon i tid, helst över natten.
Recept från Tom Sjöstedt.
Ingredienser:
Citroninlagd avokado
- 2 avokador
- 1 dl citron, pressad
- 1 dl strösocker
- 0,5 röd chilifrukt
Sallad
- 500 g grön sparris
- 1 fänkål
- 0,5 romansallad
- 0,5 citron, skalet
- olivolja
- salt
Sojamajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 msk soja
Serveras med
- 2 ägg, kokta, skalade och halverade
- 2 krukor körvel
- 1 citron, riven
- 600 g färska räkor, med skal
Gör så här:
- Citroninlagd avokado: Koka upp citron, socker och chili. Kyl ner. Dela avokadon i klyftor och låt ligga i lagen. Gärna över natten.
- Skala räkorna och spara till servering.
- Sallad: Koka all sparris förutom 4 st snabbt i saltat vatten.
- Skiva övrig sparris tunt med potatisskalare eller mandolin och lägg i kallt vatten.
- Skiva fänkålen tunt på mandolin.
- Dela romansallad i mindre bitar.
- Dressa upp salladen med citronskal, olivolja och salt innan servering.
- Sojamajonnäs: Blanda ihop och smaka ev. av med mer soja.
- Servera salladen tillsammans med räkor, citroninlagd avokado, sojamajonnäs, räkor, ägg och körvel.