Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokado

 
En underbart god räksallad! Tänk på att lägga in avokadon i tid, helst över natten. 
Recept från Tom Sjöstedt.
Ingredienser:
Citroninlagd avokado
  • 2 avokador
  • 1 dl citron, pressad
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 röd chilifrukt
Sallad
  • 500 g grön sparris
  • 1 fänkål
  • 0,5 romansallad
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja
  • salt
Sojamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk soja
Serveras med
  • 2 ägg, kokta, skalade och halverade
  • 2 krukor körvel
  • 1 citron, riven
  • 600 g färska räkor, med skal
 
Gör så här:
  1. Citroninlagd avokado: Koka upp citron, socker och chili. Kyl ner. Dela avokadon i klyftor och låt ligga i lagen. Gärna över natten.
  2. Skala räkorna och spara till servering.
  3. Sallad: Koka all sparris förutom 4 st snabbt i saltat vatten.
  4. Skiva övrig sparris tunt med potatisskalare eller mandolin och lägg i kallt vatten.
  5. Skiva fänkålen tunt på mandolin.
  6. Dela romansallad i mindre bitar.
  7. Dressa upp salladen med citronskal, olivolja och salt innan servering.
  8. Sojamajonnäs: Blanda ihop och smaka ev. av med mer soja.
  9. Servera salladen tillsammans med räkor, citroninlagd avokado, sojamajonnäs, räkor, ägg och körvel. 

Kommentera här: