Apelsin- och ingefärssnittar

 
Enkla kakor att baka med smak av ingefära och apelsin.
Eftersom vi gör ingefärsshot på hösten, så har vi ofta färsk ingefära hemma.
Och det går bra att byta ut apelsin mot citron i receptet nedan.
Känns nästan som att man skulle kunna kalla dem hälsokakor. :0)
 
 
Detta behövs:
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ apelsin - rivet skal
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst, gärna i matberedare.
  3. Blanda mjölet med ingefära, apelsinskal och bakpulver.
  4. Tillsätt mjölblandningen, vaniljsocker och sirap.
  5. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  6. Rulla ut tre längder, lika långa som plåten.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med handen.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  9. Skär längderna i sneda, ca 2 cm breda, bitar medan de ännu är varma.
  10. Låt svalna innan servering.
 
 

Kommentera här: