Schnitzel med örtkräm

Klassisk Schnitzel serveras ju med en citronskiva, ansjovis och kapris.
Kan tycka att detta blir lite "torrt" och att man saknar sås till rätten.
Gillar därför Katarina Königs Schnitzelrecept med örtkräm.
Känns som en ny och modern variant av schnitzel.
Detta behövs till 4 portioner:
- 4 skivor fläskfilé eller kalvfilé (400 g)
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2-3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl pankoströbröd
- smör till stekning
- olja till stekning
Örtkräm:
- 2 dl crème fraiche
- 1 klyfta vitlök, riven
- ½ citron, finrivet skal
- 2 msk persilja, finhackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Börja med örtkrämen:
Lägg alla ingredienser utom salt och svartpeppar i en bunke. - Vispa kraftigt med hjälp av elvisp tills det blir en riktigt fluffig kräm.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Banka ut köttskivorna riktigt tunt.
- Krydda med salt och peppar på båda sidorna.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik och fördela vetemjöl och panko i två separata djupa tallrikar.
- Vänd köttbitarna i mjöl, därefter i ägg och till sist i pankoströbröd.
- Stek dem i rikligt med smör och olja ca 3-4 minuter per sida beroende på tjocklek.
- Servera med klyftpotatis eller pommes.