Spenatsoppa

 
Matig spenatsoppa med ägg och korv i.
Denna åt vi jättemycket när Lovisa var liten. 
Men eftersom Sebastian varken åt spenat eller soppa som liten, så försvann den från vår meny.
Nu är den tillbaka igen, ja, förutom när Sebastian är hemma då...
 
Detta behövs:
  • 500 g hackad fryst spenat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • en aning mald muskotnöt
  • 1-2 msk hackad persilja
  • ca 1 kokt ägg per person
  • Korvpojkarnas delikatessgrillare (ca 1 st per person)

Gör så här:
  1. Börja med att koka äggen. De ska vara hårdkokta.
  2. Lägg en klick smör i en tjockbottnad gryta och låt smälta.
  3. Häll i spenaten och sänk värmen till medelvärme. Sätt på ett lock så "tinar" spenaten snabbare i grytan.
  4. Under tiden kan man skiva korven i lagom stora bitar för att äta med sked.
  5. Strö över buljongtärningen på spenaten och rör lite då och då under tiden den tinar.
  6. När spenaten blivit varm och inget fruset finns kvar, sikta mjölet över spenaten och rör om ordentligt. 
  7. Häll därefter på mjölken. Koka upp.
  8. Smaka av soppan med salt, vitpeppar, lite muskotnöt och persilja. Spar lite på saltet då även korven ger en viss saltsmak till soppan.
  9. Lägg ner korvbitarna i soppan och låt dessa koka med i ett par, tre minuter.
  10. Smaka av en sista gång och krydda ev lite mer om du tycker att det behövs.
  11. Servera med kokta ägghalvor och om man vill ett gott bröd.
 
 

Kommentera här: