Fish & Chips

 
Den engelska klassikern Fish & Chips.
Serveras naturligtvis på en tidning.
 

Detta behövs till 4 personer:
  • 600-800 g torsk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 l frtityrolja

Frityrsmet:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl ljus öl
  • ½ citron (saften)
  • salt
  • peppar

Gör så här:
  • Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke.
  • Tillsätt majsstärkelse och bakpulver och blanda noggrant.
  • Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet.
  • Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  • Dela fiskfiléerna till lagom stora bitar.
  • Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. Ha ett lock nära tillhands ifall det skulle börja brinna.
  • Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik.
  • Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten.
  • Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, ca 5 minuter. Tänk på att inte lägga ner alla bitar samtidigt för då blir oljan för kall.
  • Servera fisken med pommes, remoladsås, kokta gröna ärtor och citronklyftor.
 

Kommentarer:

1 Lovisa:

skriven

Vad duktiga ni är, ser ju jättegott ut!

Svar: Arvids nya favoriträtt. :0)
Familjen Winterquist Eriksson

Kommentera här: