Smulpaj med plommon

 
En kryddig och god smulpaj på plommon som vi äter lätt ljummen med vaniljglass till.
 

Detta behövs:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör

  • 400 g plommon
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk malen kanel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och socker i en bunke.
  3. Skär smöret i små kuber och finfördela dessa i mjölet till en grynig massa.
  4. Kärna ur och skär plommonen i klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form.
  5. Fördela smuldegen över fyllningen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.
 
 

Kommentera här: