
När man tröttnat på julmaten men har saffran kvar från julbaket.
Då gör man Catarina Königs goda pastarätt.
Detta behövs till 4 portioner:
- pasta av valfri sort
- 300 g salsicciafärs (eller korvar där inkråmet används)
- 1 bananschalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
- 3 dl vispgrädde
- ½ g saffran (malen)
- ½ msk färsk timjan
- smör att steka i
- salt
- nymalen svartpeppar
- riven parmesanost och färsk timjan att toppa med
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka schalottenlök och vitlök
- Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig.
- Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa med en liten stund.
- Ha i salsicciafärsen och bryn den. Blir färsen i för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande.
- När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp.
- Tillsätt sedan grädde och saffran.
- Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig härlig sås.
- Smaka av med repad färska timjanblad, salt och nymald svartpeppar.
- Häll av pastan och blanda den i såsen.
- Toppa med en massa riven parmesan och färsk timjan.