Krämig salsiccia- & saffranspasta

 
 
När man tröttnat på julmaten men har saffran kvar från julbaket.
Då gör man Catarina Königs goda pastarätt.
 
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • pasta av valfri sort
  • 300 g salsicciafärs (eller korvar där inkråmet används)
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ g saffran (malen)
  • ½ msk färsk timjan
  • smör att steka i
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • riven parmesanost och färsk timjan att toppa med

Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök
  3. Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig.
  4. Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa med en liten stund.
  5. Ha i salsicciafärsen och bryn den. Blir färsen i för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande.
  6. När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp.
  7. Tillsätt sedan grädde och saffran.
  8. Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig härlig sås.
  9. Smaka av med repad färska timjanblad, salt och nymald svartpeppar.
  10. Häll av pastan och blanda den i såsen. 
  11. Toppa med en massa riven parmesan och färsk timjan.

Kommentera här: