Chili Cheese

 
 
 Så vansinnigt gott att göra egna chilicheese och få äta så många man orkar.
 
 
Detta behövs till ca 25 st:
  • 3 dl finriven ost
  • 10 skivor hamburgerost - cheddar
  • 1 dl philadelphia naturell
  • 1 dl finhackad (inlagd) jalapeno
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chili flakes

Frityrsmet:
  • 1 ägg
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Panering:
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl panko
 
Gör så här:
  1. Börja med ostsmeten. Blanda alla ingredienser till en tjock ostkräm/deg.
  2. Rulla till 25 jämnstora bollar och lägg åt sidan.
  3. Frityrsmeten: Vispa upp ägget lätt och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  4. Rör ihop till en klumpfri smet.
  5. Strö ut vetemjöl på ett fat och panko på ett annat.
  6. Rulla ostbollarna i vetemjöl, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem till sist i panko.
  7. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till 160 grader.
  8. Fritera ostbollarna snabbt tills de får en gyllene färg, ca 40 sekunder.
  9. Ta sedan upp dem och lägg dem på ett fat med hushållspapper - för att överflödig olja ska sugas upp.
  10. Servera direkt.
 

Kommentera här: