Kärleksmumskladdkaka

 
Till alla hjärtans dag i år får det bli en kärleksmumskladdkaka.
 
Chokladkaka:
  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl kaffe (kokt/bryggt)
  • 3 ägg
  • 1dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Glasyr:
  • 75 g smör
  • 2 msk kaffe (kokt/bryggt)
  • 3½ dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker

Garnering:
  • 1½ dl riven kokos

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter
  3. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
  4. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt.
  5. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen.
  6. Rör ihop till en klumpfri smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme.
  10. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
  11. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos.
  12. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
 

Kommentera här: