Örthollandaise

 
Vi äter ju väldigt mycket varmrökt lax och ibland varierar vi romsåsen med en god örthollandaise.
Visst går det att "fuska" om man har bråttom och bara blanda ut en färdig pås-sås och blanda i dill och persilja,
men visst blir det lite godare om man gör såsen från grunden.
 
Detta behövs till 4 personer:
  •  75 g smör
  • 3 äggulor
  • 1½ dl grädde
  • 1½ msk citronsaft 
  • salt
  • vitpeppar
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här:
  1. Tärna smöret och lägg smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt äggulor och grädde.
  3. Sätt kastrullen i ett vattenbad och vispa tills såsen tjocknar.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Hacka örtkryddorna och blanda i dem allra sist precis innan servering.
 

Kommentera här: