Skaldjurspasta

 
Väldigt god skaldjurspasta om jag får säga det själv. :0)
Receptet kom till efter jul- & nyårshelgen då vi hade musslor- och räkor i lag på burk kvar i kylskåpet. Och en liten bit kallrökt lax kvar. Niclas har ju för vana att stanna till en gång i veckan på Lyngalax och köpa godaker. Och allt tillagas i samma traktörpanna.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskbuljong (grönsaksbuljong)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • pasta av valfri sort (gärna bronsvaldad)
  • ½ citron - zest
  • kallrökt lax
  • 1 knippe fäsk dill
  • räkor
  • musslor
  • (stenbitsrom)
  • smör
 
 Gör så här:
  1. Hacka löken fint.
  2. Smält en klick smör i en traktörpanna och fräs löken lätt så den blir genomskinlig.
  3. Häll på vin, vatten och buljong.
  4. Låt koka ner till hälften.
  5. Häll på grädde, creme fraiche och salt och låt koka upp.
  6. Häll pastan i såsen. Fyll ev på med lite vatten om inte alla pasta täcks av sås.
  7. Rör då och då i pastan och fyll eventuellt på med lite mer vatten eller grädde.
  8. Riv ner citronzest från en halv citron och blanda runt.
  9. När pastan är nästan klar blanda i den kallrökta laxen, stenbitsrom och finklippt dill.
  10. Garnera med musslor, räkor och ev lite mer finklippt dill.
 
 

Kommentera här: