Nudelsoppa med biff

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklytor
  • 1 stor morot
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk neutral olja
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 dl ostronsås
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 150 g böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 3 finskurna salladslökar
Gör så här: 
  1. Skala lök och vitlök. Skär löken i stora bitar och krossa vitlöken.
  2. Skala moroten och skär i bitar.
  3. Ansa och halvera champinjonerna om de är stora.
  4. Hetta upp en gryta med olja och lägg i köttbitarna. Fräs tills de får färg och krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt lök, vitlök, morot, champinjoner, soja, ostronsås, kanelstång, stjärnanis, socker, buljongtärningar och vatten. Låt koka upp och skumma av. Låt koka på svag värme ca 1 ½ timme.
  6. Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med olja så de inte klibbar ihop.
  7. Dela upp nudlarna i 4 skålar (för 4 port) och häll därefter i soppan. Toppa med böngroddar, koriander och salladslök.

Kommentera här: