Vispad citronpannacotta med hallon och havresmul
Och här kommer receptet på vår efterrätt från nyår.
Även detta recept hämtat från Buffe - december 2021.
Har modulerat lite i receptet eftersom jag tyckte att det blev lite lite marinerade hallon.
Efterrätten bör förberedas dagen innan den ska serveras.
Detta behövs till 6 personer:
Pannacotta:
Pannacotta:
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 4 dl grädde
- ¾ dl strösocker
- 2 tsk finrivet citronskal
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 1 dl matyoghurt 10%
- färska hallon att garnera med
Havresmul:
- 50 g smör
- ¾ dl strösocker
- 1½ dl havregryn
- ½ tsk bakpulver
- 1 litet ägg
Marinerade hallon:
- 6 dl frysta hallon
- 2 dl strösocker
- 4 tepåsar tex vinbär eller hallon
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Dela och skrapa ur vaniljstången.
- Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med grädde, socker, citronskal och citronjuice.
- Koka upp och ta från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och blanda ner.
- Sila och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar.
- Havresmul: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta från värmen och blanda med övriga ingredienser.
- Bred ut eller tryck ut på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills kakan är gyllene.
- Låt svalna och bryt därefter till ett smul.
- Marinerade hallon: Koka upp hallon, socker och 1 dl vatten.
- Ta från värmen och lägg i tepåsarna.
- Låt dra ca 5 minuter.
- Lyft upp påsarna och låt svalna.
- Ställ i kylen.
- Vispa pannacottan krämig och blanda ner yoghurten.
- Fyll gärna i en pritspåse med tyll.
- Häll av lite av vätskan från hallonen.
- Fördela hallonen i 6 glas.
- Spritsa pannacotta över de marinerade hallonen och toppa med färska hallon och havresmul.