Vispad citronpannacotta med hallon och havresmul

 
 
Och här kommer receptet på vår efterrätt från nyår.
Även detta recept hämtat från Buffe - december 2021.
Har modulerat lite i receptet eftersom jag tyckte att det blev lite lite marinerade hallon.
Efterrätten bör förberedas dagen innan den ska serveras. 
 
Detta behövs till 6 personer:

Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl grädde
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl matyoghurt 10%
  • färska hallon att garnera med

Havresmul:
  • 50 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 litet ägg

Marinerade hallon:
  • 6 dl frysta hallon
  • 2 dl strösocker
  • 4 tepåsar tex vinbär eller hallon

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången.
  3. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med grädde, socker, citronskal och citronjuice.
  4. Koka upp och ta från värmen.
  5. Krama ur gelatinbladen och blanda ner.
  6. Sila och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  7. Havresmul: Sätt ugnen på 175 grader. 
  8. Smält smöret i en kastrull.
  9. Ta från värmen och blanda med övriga ingredienser.
  10. Bred ut eller tryck ut på en bakpappersklädd plåt.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills kakan är gyllene.
  12. Låt svalna och bryt därefter till ett smul.
  13. Marinerade hallon:  Koka upp hallon, socker och 1 dl vatten.
  14. Ta från värmen och lägg i tepåsarna.
  15. Låt dra ca 5 minuter.
  16. Lyft upp påsarna och låt svalna.
  17. Ställ i kylen.
  18. Vispa pannacottan krämig och blanda ner yoghurten.
  19. Fyll gärna i en pritspåse med tyll.
  20. Häll av lite av vätskan från hallonen.
  21. Fördela hallonen i 6 glas.
  22. Spritsa pannacotta över de marinerade hallonen och toppa med färska hallon och havresmul.
 

Kommentera här: