Semifreddo med fläder och jordgubbar

 
 Mycket god hemgjord glass på jordgubbar.
Använde tyvärr de jordgubbar vi hade hemma, så det fick bli hallon som tillbehör denna gång.
Annars ska denna glass naturligtvis serveras med lite färska jordgubbar till.
 
 
Detta behövs:
  • 250 g jordgubbar
  • 1½ dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 2 krm vaniljpulver
  • 250 g mascarpone
  • ¾ dl koncentrerad flädersaft
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Ansa jordgubbarna och lägg i en kastrull med ½ dl socker och koka upp.
  2. Koka i 2-3 minuter och mixa slät.
  3. Separera äggen och lägg gulor i en bunke och vitor i en annan.
  4. Vispa äggulorna pösiga med vaniljpulver och ½ dl socker.
  5. Tillsätt mascarponen och flädersaft och vispa till en slät kräm.
  6. Vispa vitorna med ½ dl socker till en fast maräng.
  7. Vispa grädden fast.
  8. Vänd först ner grädden i mascarponekrämen och sedan vitorna.
  9. Häll i en form som rymmer ca 2 liter.
  10. Ringla över jordgubbssåsen och dra med en sked till ett fint mönster.
  11. Frys i minst i timmar.
  12. Ta fram ca 15 minuter före servering.
  13. Skär i skivor och lägg upp på tallrikar.
  14. Toppa gärna med jordgubbar och mynta.
 
 

Kommentera här: