Kasslergryta

 
Här är ett recept som Viktor hittade som verkligen överraskade oss positivt! 
Enligt orginalreceptet serveras kasslergrytan med ris men som de pastafantaster vi är, funkar det även utmärkt med pasta till ;)
 
Ingredienser: 
  • 400 g kassler
  • 1 st zucchini
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 1 tärning köttbuljong
  • ev chiliflakes
Till servering: Ris alternativt pasta, citron, fräsk basilika
 
Gör så här: 
  1. Koka riset alternativt pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kassler och zucchini i cm-stora tärningar.
  3. Halvera tomaterna.
  4. Skala och klyfta rödlöken och finhacka vitlöken. 
  5. Hetta upp smör i en stekpanna.
  6. Börja med att steka kassler med tomatpuré 3-4 min. Lägg över i en stekgryta.
  7. Fräs lök ock vitlök i stekpannan 2-3 min. Lägg över i grytan.
  8. Gör likadant med zucchinin
  9. Rör ner mjöl, grädde, smulad buljong och tomater i grytan. Låt koka 4-5 min.
  10. Smaka av med chili flakes.
  11. Toppa grytan med finrivet citronskal och basilikablad.
  12. Servera med ris alternativt pasta.

Kommentera här: